hétfő, 04 január 2016 12:55

Az év legsikeresebb versenye: Szilveszter Rally 2015 Hungaroring

 
A Speed Rally Team egyesületében és a Evo Racing Team csapatában versenyező Tegulicza János és Péter Pál a Szilveszter Rallye-n zárta az évet és nem is akárhogy, már a kezdésnél várható volt, hogy ez egy eredményes verseny lesz a számukra, de erre még ők sem számítottak. A részletekről Jánossal beszélgettem
 
Hogy éreztétek magatokat a versenyen?
Nagyon jó hangulatban telt ez a két nap, élveztük a pályákat és a versenyt, az autó is tökéletesen fel volt készítve, ahogy mindig, köszönöm a csapatnak.
 
Melyik tetszett jobban a ring külső vagy a ring belső?
Mindkettőnek megvan a sajátossága, nagyon jó érzés volt az embertömeg mellett autózni a ring külsőn, főleg a Mol kútnál voltak rengetegen, a belső részen meg az ugrató a végén, ami szintén izgalmassá tette, nem kicsiket repültünk ott, mely a belsőkamerás felvételen is látszik. Mondjuk az első gyors, amit sötétben és ködben kellett abszolválni nem volt könnyű, de az is egészen jól sikerült, így egészen jó helyről indulhattunk a 2. napon. De a legjobb gyors a 4. és az 5. volt.
 
Hogy sikerült ez a Szilveszter Rallye?
Nem vártuk, hogy ilyen nagy sikerrel zárjuk az évet. A közel 300 nevezett versenyző között Abszolút 20. helyen zártunk, H6 kategóriában és az Amatőrök között 1. helyezést értünk el és ezeken felül, ami az egyik legnagyobb megtiszteltetés, hogy a leggyorsabbaknak járó vándorserleget is megkaptuk.
 
Mi a terv 2016-ra vonatkozóan?
Valószínűleg 2015-höz hasonlóan a Rallye2-es bajnokságban indulunk, illetve még sprinteken is, természetesen minden attól függ, hogy sikerült megoldani az évet az anyagiakat tekintve, de hozzá kell tenni azt is, hogy elég nagy lendületet kaptunk most a Szilveszter Rallyen elért eredmény után, úgyhogy remélem minden úgy alakul, hogy ezt folytathassuk 2016-ban is.
 
Köszönöm a riportot és Boldog Új Évet Kívánok Nektek!
 
Köszönet a támogatásért:
Széchenyi Pálmaház, MASTERKOOL Deltavia Kft., Polyter-Mix Kft., Triform-Neon Kft., My Gelato, Kasza Bőrműhely, www.legjobbkocsma.hu, Evocool STI Holding Kft.
 
Speed Rally Team sajtófőnök: Lakati Anett