péntek, 23 október 2015 15:21

Tergulicza János – Péter Pál Mecsek Rally beszámoló

 
Ez nem a mi versenyünk volt!
 
A Speed Rally Team egyesületében és az Evo Racing Team csapatában versenyző Tergulicza János és Péter Pál első ízben teljesítette a Rally-es bajnokság idei utolsó futamát, a Mecsek Rally-t. Nagy rákészülés előzte meg ezt a hétvége kihívást, hiszen még az indulás előtti pillanatig is a Mitsubishit tökéletesítgették. Jánost kérdeztem, milyen is volt pontosan számukra az első Mecsek Rally-s élmény.
 
 
 
 
Hogy tetszett számotokra a verseny?
Nem is tudom, mit mondjak erre… Őszintén szólva ez a verseny nem tetszett. Nem akart összejönni, úgy érzem, sok minden ellenünk szólt.
 
Mi is történt pontosan?
Először is azt emelném ki, hogy alapból lecsökkentették számunkra a már amúgy is kevés 4 gyorsasági szakaszt 3-ra, mivel az elsőre be se gurultunk, még etapon sem mehettünk rajta végig, hanem közúton kellett eljutni a 2. gyorshoz. Ahol meg is forogtak előttem, hiszen szinte meg kellett állnom, csak úgy tudtam kikerülni, ezért értékes másodpercet vesztettünk. Ezek után még elütöttem egy szarvast, elment a szervo és a lámpasorunk is elég foghíjas lett, és ezt még fokozta, hogy a rajtból való kikésés miatt büntetést kaptunk, és a hab a tortán, hogy az utolsó, 4. gyorsot is leetapolták. Úgy érzem, a verseny nem a miénk volt. Feszültek voltunk a rossz szervezés miatt és az rossz időtől is, nem hoztuk ki mi magunkból a 100 %-ot.
 
Milyenek voltak a pályák?
A számomra meglepetést okozó farönköket leszámítva szerintem jó kis rallys pályák ezek, jó lett volna, ha mind a 4 gyorsot problémamentesen tudjuk abszolválni.
 
Hogy sikerült maga verseny?
A már említettek alapján, nem úgy, ahogy vártuk, de szerencsére nem történt nagy baj, beértünk a célba, aminek azért örülünk, történhetett volna ez sokkal rosszabban is. Talán ha a 4. gyors előtt nem megy el a szervo, akkor közelebb végzünk a dobogóhoz, de így a kategória 6. helyére sikerült beérnünk.
 
Mi lesz a következő állomás?
Az idei év két meghívásos záró versenyén gondolkodunk, a Mikulás Rallyn és a Szilveszter Rallyn. Nagyon reméljük, hogy jó zárása lesz ennek az évnek.
 
Köszönöm a riportot!
 
Köszönet a támogatásért:
Széchenyi Pálmaház, MASTERKOOL Deltavia Kft., Polyter-Mix Kft., Triform-Neon Kft., My Gelato, Kasza Bőrműhely, www.legjobbkocsma.hu, Evocool STI Holding Kft.
 
Forrás: http://www.rvo.hu/2015/10/21/ez-nem-mi-versenyunk-volt/