hétfő, 09 november 2015 16:00

Veszprém Rally 2015


Az Evo Racing Team csapatában, a Speed Rally Team egyesületében versenyző páros, Tergulicza János és Péter Pál a 2. Rally2-es megmérettetésén van túl. Az első alkalommal az szombathelyi murva pályákat hódították, most viszont a Mikulás Rally-nak is otthont adó Veszprém Rally pályáit ismerhették meg.
 
 
Mi is történt velük pontosan arról Jánossal beszélgettem:
 
Hogy tetszett a verseny?
Nagyon kemény verseny volt ez a Veszprém Rally. Hallottam már, hogy ez elég nagy kihívás, de nem hittem volna, hogy ennyire. A pályák nagyon tetszettek, nagyon tempósak voltak, bár inkább jobb szeretem, amelyik nem annyira gyors.
 
Mennyire voltál elégedett a Mitsubishivel?
Teljes mértékben, semmi problémánk sem volt az autóval, tökéletesen végig tudtunk menni. Köszönhetjük ezt a K-tech Motorsport szervizcsapatának, Kocsomba Karcsinak, Gerinek, Tominak és Petinek.
 
A csapatnak hogy sikerült a verseny?
Nem túl jól, sajnálatos módon Karcsiék kiütötték a futóművet a második gyorson, illetve Tóth Gabiék fejtetőre dobták a Mitsut, de szerencsére nem sérültek, csak a gép lett teljesen lenullázva. Alig hisszük el, hogy mi végigértünk.
 
Milyen eredménnyel zártátok a hétvégét?
Számomra elég nagy meglepetésként a 2. helyet sikerült elérni a kategóriában és abszolútban is. De nagyon sokan kiestek. 11-en indultunk a P14-es kategóriában, amiből összesen 5-en értünk célba, tehát a dobogós helyünk részben annak köszönhető, hogy ez a pálya megfelezte az ellenfeleket.
 
Hol álltok ismét rajthoz?
Legközelebb egyesületünk által szervezett Vác Rally-n állunk rajthoz szeptemberben, mely a MARB Északi régió Nyugati csoport 4. futama lesz.
 
Köszönöm a riportot és gratulálok az eredményhez!
 
Köszönet a támogatásért:
Széchenyi Pálmaház, MASTERKOOL Deltavia Kft., Polyter-Mix Kft., Triform-Neon Kft., My Gelato, Kasza Bőrműhely, www.legjobbkocsma.hu, Evocool,
 
Speed Rally Team sajtófőnök: Lakati Anett